Üdvözöljük az oldalunkon

Gyakran ismételt kérdések

Az Automower® nagyon könnyen karbantartható és használható, és a pázsit önálló karbantartásával több szabadidőt biztosít a tulajdonosa számára. Íme néhány példa arra, hogyan könnyíti meg az Automower® a tulajdonosa életét: - Az Automower® robotfűnyíró a telepítése és beállítása után önállóan, tulajdonosi beavatkozás nélkül gondoskodik a megfelelően nyírt pázsitról. A tökéletes pázsit érdekében mindössze egy fűszegélynyíró időnkénti használatára lehet szükség. - A kezdeti konfigurálás gyorsan elvégezhető, a fűnyírási ütemterv pedig egyszerűen beállítható az Automower® Connect alkalmazás vagy a fűnyíró felhasználóbarát vezérlőpultja segítségével. - Az Automower® Connect alkalmazás* segítségével egyszerűen vezérelheti és ellenőrizheti a robotfűnyírót az okostelefonjáról Bluetooth-kapcsolaton vagy mobilhálózaton keresztül. Emellett számos fűnyírási tevékenységet automatizálhat az intelligens otthoni szolgáltatások, például az IFTTT, a Google Segéd és az Amazon Alexa segítségével.** - Az Automower® robotfűnyíró azáltal, hogy egyszerre kis mennyiségű füvet vág le, folyamatosan frissen vágott gyepet biztosít. A lenyírt fűdarabok elég kicsik ahhoz, hogy természetes trágyaként hasznosíthatók legyenek a gyepen, így nem szükséges kézzel gondoskodni a kezelésükről. - Nincs szükség tankolásra vagy elektromos vezetékekre – a robotfűnyíró magától megtalálja a töltőállomáshoz vezető utat, és ott marad, amíg az akkumulátor megfelelően fel nem töltődik, és készen nem áll a következő fűnyírásra. - Nagyon kevés karbantartásra van szükség. Ugyanakkor bizonyos időnként – a pázsit méretétől függően – szánjon arra néhány percet, hogy letisztítja a füvet a kerekekről és a vázról. Emellett a fűnyíró kés rendszeres cseréje is kulcsfontosságú a kiváló nyírási teljesítmény megőrzése érdekében. - A Husqvarna Automower® egyértelmű nyertesként kerül ki számos hosszú távú teszt végén, és rendkívüli megbízhatóságáról ismert. A fűnyíró tervezéséből kifolyólag a legtöbb típusú akadály kezelésére alkalmas. Előfordulhat, hogy a készülék időről időre segítségre szorul, és újra kell indítania, de a beépített intelligencia önmagában is képes kezelni a legtöbb bonyolult helyzetet, még a kihívást jelentő kertek esetében is. - Végül pedig fontos, hogy a Husqvarna erős márkakereskedői hálózattal rendelkezik, amely szakértői tudással bír az Automower® készülékekkel kapcsolatban. A robotfűnyíróval kapcsolatos összes témában segítséget tudnak biztosítani, legyen szó akár telepítésről és szervizelésről, akár téli tárolásról. *Az X-Line típusok, a Bluetooth-móddal felszerelt és az Automower® Connect készlettel (kiegészítő) felszerelt típusok esetében áll rendelkezésre. ** Az X-line típusok és az Automower® Connect készlettel (kiegészítő) felszerelt típusok esetében áll rendelkezésre.

Egyáltalán nem. Meg fog lepődni, milyen hamar a hétköznapi élete részévé fog válni az Automower® robotfűnyíró. Szinte észre sem veszi majd, ahogyan a kertben gurulva gyorsan, csendben és hatékonyan végzi a munkáját. Az Automower® hangszintje nagyon alacsony, körülbelül 60 dB, amely egy halk beszélgetés hangerejének felel meg. Ez összevethető a hagyományos benzinmotoros fűnyírók vagy fűnyírótraktorok hangerejével, ami 95 és 100 dB(A) közötti. Az Automower® úgy dolgozik a kertben, hogy Önt vagy a szomszédokat egyáltalán nem zavarja.

Az Automower® a pázsitja és a bolygónk szempontjából egyaránt kedvező. Mivel az Automower® akkumulátorral üzemel, nem keletkezik közvetlen károsanyag-kibocsátás, mint a hagyományos benzinmotoros fűnyírók esetében. Ráadásul a tényleges energiafogyasztás nagyon alacsony (kevesebb, mint egy hagyományos 60 W-os izzóé). Emellett nagyon csendes készülékek, és nem keltenek zajt. A hangerő mindössze körülbelül 60 dB, amely egy normál beszélgetés hangerejének felel meg. Ez azt jelenti, hogy a robotfűnyírót akár kerti összejövetelek közben is használhatja, anélkül, hogy a zavaró zaj vagy üzemanyaggőzök miatt kellene aggódnia. Sőt, mivel az Automower® folyamatosan csak kis mennyiségű füvet vág le, a levágott fűdarabok elég kicsik ahhoz, hogy természetes trágyaként visszakerüljenek a talajba. Zöldebb, tömöttebb, egészségesebb gyepet kapunk eredményül, ráadásul kevesebb műtrágyára van szükség.

Épp ellenkezőleg – amennyiben fűallergiától vagy szénanáthától szenved, az Automower® fűnyíró ideális megoldás az Ön számára. Mivel nem kell jelen lennie, miközben az Automower® a fűnyírást végzi, így a lehető legkevesebb alkalommal érintkezik a fűvel. Ezenfelül a készülék annyira rövidre vágja a füvet, hogy az allergének nem tudnak a levegőbe kerülni.

Automower használata

Az üzembe helyezést Ön is egyszerűen elvégezheti. Nem kell mást tennie, csak kövesse a kezelői kézikönyvben szereplő utasításokat. Ez a pázsit méretétől és tagoltságától függően 2–5 órát vehet igénybe. Az eladó vagy a szakszerviz szintén kínálhat üzembe helyezési szolgáltatásokat, ennek költségeit azonban a javasolt fogyasztói ár nem tartalmazza.

A rendszer üzembe helyezését követően fel kell kapcsolnia a főkapcsolót, meg kell nyomnia a START gombot, majd vissza kell csuknia a billentyűzet fedelét. A leállításhoz egyszerűen csak nyomja meg a nagyméretű STOP gombot.

Nem. A vezetéket elég lefektetni a földre, majd a csomagban található szegek segítségével rögzítenie azt, melyet néhány hét alatt a fű teljesen benő, így az eltűnik. Azt javasoljuk, hogy a terület határán olyan rövidre vágja le a füvet, amennyire csak tudja, hogy a huzal a lehető legközelebb kerüljön a talajhoz. Azonban ha már az elején is szeretné eltüntetni a huzalt, ezt is megteheti; a javasolt mélység ez esetben 3–10 cm.

Fel kell vennie a kapcsolatot a márkakereskedővel, aki segít lekérni a fűnyíró PIN-kódját.

Megfelelő kertek

Az Automower® a típustól és a kert komplexitásától függően 5000 m² +/- 20% méretű területek lefedésére képes.

Egyidejűleg kettő vagy akár több gépet is üzembe helyezhet. Szerte a világon „számos” párhuzamos telepítés működik. Forduljon segítségért a legközelebbi márkakereskedőhöz

Többé-kevésbé, igen. Az Automower® egy határolóhuzalon belül működik, amelyet Ön vagy az illetékes márkakereskedő egyszerűen telepíthet. Ez megbízható és hatékony rendszer, amely szinte bármilyen kertelrendezéshez testre szabható.

Ha nincs olyan terület a kertben, amelyre a robotfűnyíró telepítése nem terjed ki, akkor az Automower® robotfűnyíró telepítése után nem lesz szüksége hagyományos fűnyíróra. Ugyanakkor a telepítés módjától függően előfordulhat, hogy a szegélyek esetében szegélynyíró használatára lesz szükség a tökéletes pázsit kialakításához. Az alapvető szabály az, hogy ami a hagyományos fűnyírókkal lenyírható, azt az Automower® is képes lenyírni. Sok apró, például lépcsővel elválasztott gyepterület esetén a fűnyíró által nyújtott előnyök korlátozottak lehetnek, mivel a fűnyírót manuálisan kell az egyik helyről a másikra átvinni. A határolóhuzal telepítése során csak arra kell figyelnie, hogy a fűnyíró ne tudjon belépni a lenyírni nem kívánt területekre, például virágágyásokba vagy sziklakertekbe. Az Automower® csak oda lép be, ahová a tulajdonosa szeretné – soha nem megy ki az utcára, és a szomszédos kertbe sem tör be.

Meredek lejtők esetében lejtős terepre optimalizált robotfűnyírót kell választani. A Husqvarna Automower® típustól függően akár 45%-os lejtővel is képes megbirkózni, és ha a pázsiton különösen meredek lejtők találhatók, érdemes lehet a 435X AWD összkerék-meghajtású típust választania. Ez az összkerékhajtású típus akár 70%-os (35˚-os) lejtőkkel is képes megbirkózni, ami egy fekete nehézségi fokozatú sípályának felel meg. A meredek lejtőkön a fű kopásának minimalizálása érdekében fontos, hogy a vezetőhuzal átlósan vezesse felfelé és lefelé a fűnyírót a lejtőn. Ha a lejtő nagyon meredek (50–70%-os), akkor arra is ügyelnie kell, hogy a lejtőn ne legyenek akadályok, például fák vagy kövek. Fontos, hogy puha kefe használatával rendszeresen letisztítsa a kerekekről a füvet. Ha sok fű tapad a kerekekre, előfordulhat, hogy a fűnyíró nem tud a kívánt módon felfelé és lefelé haladni a lejtőn. A legtöbb típushoz (kiegészítőként) egy robotfűnyíró terepkészlet is rendelkezésre áll, amely nehéz hátsó kerekeket és kerékkeféket tartalmaz, így kiváló tapadást biztosít a lejtős gyepterületeken.

Ezen felül azonban az Automower® kellően kicsi ahhoz, hogy követni tudja az egyenetlen talajfelszínt. A nagyméretű fűnyírókkal ellentétben nem skalpolja meg a „dombok” tetejét. A nagyméretű hajtott kerekek miatt az Automower® még az egyenetlen területeken is jól boldogul. Akár 70%-os (35°-os) lejtőkön is használható. Egyedül a kisméretű, mély lyukak okozhatják az Automower® elakadását.

Igen, az Ön által használt modelltől függően az Automower® akár 60 cm széles átjárókkal is elboldogul.

Nem. Minden esetben a tulajdonos felelőssége biztosítani, hogy a pázsiton ne legyenek ilyen tárgyak. Azok a tárgyak, melyek kellően kicsik ahhoz, hogy az Automower® elhaladjon felettük, megsérülhetnek, illetve ezek a tárgyak a gép pengéinek a sérülését is okozhatják. Az Automower® használata előtt biztosítsa, hogy ne legyenek ilyen kisméretű tárgyak a pázsiton.

A pengék maximális élettartama érdekében az ilyen tárgyakat rendszeresen össze kell gereblyézni vagy gyűjteni. Ezek nem tesznek kárt a fűnyíróban, de a pengék hamarabb elkopnak. A faágak a pengék sérülését vagy elhajlását is okozhatják, ami rosszabb vágási teljesítményt eredményez.

Ha a csomagban található huzalt megfelelően vezeti el a virágágyás, a fa, a bokor vagy az egyéb tárgyak körül, akkor az Automower® nem fog kárt tenni ezekben, mivel a gép nem hatol be a körülhatárolt területre. Ha egy későbbi időpontban ideiglenesen el kell kerítenie egy bizonyos területet, hogy a robotfűnyíró ne nyírja le ott a füvet, használhatja az (opcionális tartozékként kapható) ideiglenes kerítést, például a tavaszi virágok virágzási idejére, amikor a felfújható nyári gyermekmedence használatban van, vagy ha egy területen frissen vetett fű van.

Fűnyírórendszer és navigáció

Azáltal, hogy a fűnyíró látszólag véletlenszerű alakzatban működik, és a fűnyírás különféle irányokban történik, az egész kertben szőnyegszerű pázsit jön létre. 25 év alatt bebizonyosodott, hogy ez a pázsit lefedésének legmegbízhatóbb módja, mivel sehol nem hagy levágatlan füvet

Ez egy rendkívül megbízható rendszer, amely az időjárástól és a kert állapotától függetlenül minden esetben garantálja, hogy a fűnyíró a meghatározott területen belül maradjon. Ily módon pedig rendkívül egyszerű és jól látható módon lehet meghatározni a határokat.

Az olyan csúcsmodellek, mint az X-line típusok, fedélzeti GPS-rendszerrel is fel vannak szerelve, ami leegyszerűsíti az üzembe helyezést, és segítséget nyújt a navigáció során. Emellett olyan, Automower® Connect készlettel felszerelt típusok is vannak, amelyek a geokerítés követését és az Automower® robotfűnyíró távvezérlését is lehetővé teszik.

Biztonság

Annak ellenére, hogy az Automower® nagyon kevés energiát használ, ez az energia elegendő ahhoz, hogy a penge megérintésekor megvágja az ujjait. A beépített biztonsági funkcióknak köszönhetően a fűnyíró felemelésekor vagy megdöntésekor a penge automatikusan leáll. A külső váz és a penge hegye közti távolság nagyon nagy, hogy lába vagy a keze ne érhessen hozzá a pengékhez véletlenül. Mindezek ellenére azt javasoljuk, hogy kapcsolja ki az Automower® készüléket, amikor gyermekek vagy háziállatok tartózkodnak a pázsiton.

Igen. Az Automower® több lopásgátló rendszerrel is rendelkezik. A legfontosabbak: Az Automower® nem használható a személyes PIN-kód nélkül. A telepítési zár megakadályozza, hogy az Automower® készüléket az Ön töltőállomásától eltérő töltőállomással használják. Az időzár funkció az Ön által meghatározott időszakonként kéri a négyjegyű PIN-kódot a magasabb szintű biztonság érdekében. Az Automower® leállításakor a riasztó számára is meg kell adnia a PIN-kódot – ellenkező esetben egy hangjelzés szólal meg. Emellett az X-line típusok geokerítés-követéssel is fel vannak szerelve

Karbantartás és szerviz

A szervizünk 3400 Mezőkövesd, Szomolyai út 92. szám alatt található meg, amennyiben messze lakik, akkor is keressen minket bátran mivel autót tudunk küldeni az Automower hozzán való eljuttatásához. Pótalkatrészeket pedig ezen az oldalon az 'Alkatrészek' fül alatt találhat.

Ez a fűnyíróhoz beállított működési időtől függ. Az akkumulátor kímélése érdekében az időzítőt a pázsit méretének megfelelően állítsa be. A száraz évszakban könnyedén előfordulhat, hogy a teljesítmény csökkenése nélkül lecsökken az üzemidő.

A kések élettartamát a talaj és a fű típusa határozza meg. 1000 m² esetén ez átlagosan 1–2 hónap. A pehelykönnyű robotfűnyíró kések egy hagyományos csavarhúzóval öt perc alatt kicserélhetők.

Igen, amennyiben nincs szüksége fűnyírásra a tél során. Az Automower® készüléket a téli tárolása előtt alaposan tisztítsa meg és törölje szárazra, majd ezt követően száraz, fagymentes helyen tárolja. Ezen felül azt javasoljuk, hogy télen a töltőállomást is tárolja fedett helyen. A letelepített hurokvezeték a pázsiton maradhat. Téli szervizelést és tárolást is biztosítunk a fűnyírókhoz, ami jó választás, ha szeretné biztosítani, hogy az Automower® tavasszal készen álljon az új szezonra.

A pengék rendszeres cseréje kulcsfontosságú a kiváló vágási teljesítmény megőrzése érdekében. Bizonyos időnként a pázsit méretétől függően szánjon rá néhány percet, és tisztítsa le a füvet a kerekekről és a vázról.